Toplu SMS & Mail Gönderiminin Firmanız İçin 5 Avantajı

Toplu SMS & Mail Gönderiminin Firmanız İçin 5 Avantajı

Dijital çağ ile birlikte pazarlama stratejilerine yepyeni kavramlar eklendi. “E-mail marketing” olarak pazarlama literatüründe yer edinen toplu mail gönderimi de uzun zamandır firmaların tercih ettiği pazarlama stratejilerinden biri.

Bunun yanı sıra mobil kullanımın zirveye yükselmesi ile birlikte toplu SMS fırsatları da özel entegrasyonlarla işlevselliğini korumaya devam ediyor. Peki, sosyal medya, arama motoru reklamları ve native advertising modelleri yanında e-mail ve SMS pazarlama yöntemleri hala etkin bir seçenek olarak geçerliliğini koruyor mu? Evet. Toplu SMS ve toplu mail gönderimi, tartışmasız en karlı ve kolay pazarlama yöntemlerinin başında geliyor.

E-posta ve SMS pazarlamasının avantajlarını detaylıca incelediğimizde her iki stratejinin de işletmeniz için daha fazla fırsat ve daha iyi bir yatırım getirisi sağladığını söylemek mümkün. Toplu mail ve SMS gönderimi ile firmanız, geniş bir kitleyle daha derin ilişkiler kurabilir.

Toplu SMS & Toplu Mail Gönderimine Başlamak İçin 5 Neden:

Pazarlama hamlelerinde aktif rol oynamak mühim bir iş. Firmanızın potansiyel müşterileri ile daha fazla etkileşimde olması için toplu SMS ve toplu mail gönderimi, tam da aradığınız pazarlama stratejisi olabilir. Neden mi?

1. E-Mail & SMS Gönderimi Hedeflenebilir

Geleneksel pazarlamanın hedeflemeyen doğasında olan tüm sorunları, e-posta ve SMS pazarlaması ile çözebilirsiniz. Televizyon, radyo, gazete gibi geleneksel mecralarda yer alarak kimin göreceğini kontrol edemediğimiz süreli yayınlarda reklam yerleştirme günleri hayli geride kaldı. E-posta pazarlaması ve toplu SMS gönderimi ile, hedef kitlenize nokta atışı yapabilirsiniz. Nasıl mı? Kişileri demografik bilgilerine, konumlarına veya başka herhangi bir veriye göre segmentlere ayırarak e-maili ya da SMS’i kimin gördüğünü tam olarak kontrol etme becerisine sahip olursunuz. E-posta ve SMS kampanyaları hedefleyerek kitlenizin kendi ihtiyaçlarına en özel içeriği almasını sağlarsınız. Bu unsurları kreatif olarak değerlendirerek toplu mail ve toplu SMS gönderimiyle mesajınızı farklı müşterilere göre özelleştirebilir ve markanıza dönüşüm oranını kolayca yükseltebilirsiniz.

2. Toplu SMS & E-Posta Gönderimi Marka Bilinirliliğini Yükseltir

Gönderilen her e-mail ve SMS, tüketicilerin markanızdan haberdar olmasını sağlar. Toplu SMS ve e-posta gönderiminde stratejik planlama, akıllı tasarım ve hedeflenen içerik üretecek işinizin ve markanızın sürekli değer kazanmasını sağlayabilirsiniz. Siz tüm bunları bilinçli bir şekilde yaparken müşterilerinizin hafızasında yer edinirsiniz. Ardından, potansiyel müşterileriniz bir ürüne ya da hizmete ihtiyaç duyduğunda ilk olarak sizin kapınızı çalacaktır. Doğru SMS ve mail gönderimi ile potansiyel tüketicileri sadık müşterilere dönüştürmek markanıza hem bilinirlik anlamında hem de kar anlamında artı değer katacaktır.

3. E-posta & SMS Pazarlaması Kolaylıkla Paylaşılabilir

Hedef kitlenizi farklı segmentlere ayırarak paylaştığınız e-posta ve SMS içerikleri, yalnızca listenize kayıtlı bulunan aboneler tarafından görüntülenmiyor. Aynı zamanda bu içerikler, tıpkı bir zincir halkası gibi kullanıcıdan kullanıcıya paylaşılıyor. E-posta ve SMS içeriklerinizi tek bir tıkla kolayca paylaşan aboneler, marka elçiniz olarak hareket ediyor. Bu sayede, markanız daha güven veren ve hedeflenenden fazla kişiye ulaşan bir konuma yükseliyor.

4. Toplu Mail ve SMS Gönderimleri Ölçümlenebilir

Analizler, herhangi bir kampanyanın başarısını ölçmek için vazgeçilmezdir. Pek çok pazarlama kanalı belirsiz ve tahmini sonuçlar ortaya koyarken e-mail ve SMS pazarlamasında ayaklar yere daha sağlam basmaktadır. Toplu SMS ve mail gönderileri yayınlanma oranları, açık fiyat, tıklama oranı ve abone tutma oranları da dahil olmak üzere pek çok farklı yönden hassas ve değerli ölçümler üretir. Daha da önemlisi; bu ölçümler sadece sayı ve yüzdeyle sınırlı değildir. Bunlar, müşterilerinizin davranışları ve çıkarları ile ilgili fikirler verdiği için son derece dikkate alınması gereken sonuçlardır. E-posta ve SMS pazarlama kampanyanızı, tüketicilerin neye en çok tepki verdiğini izlemek için bir araç olarak kullanabilirsiniz. Böylece daha başarılı kampanyalar ve ilgi çekici konulara yönelik pazarlama stratejinizi geliştirebilirsiniz.

5. SMS ve Mail Pazarlaması Maliyet Açısından Etkilidir

Elbette pazarlama maliyetleri firmaların en merak ettiği konuların başında geliyor. Belki de e-posta ve SMS pazarlamasının en ilgi çekici avantajı, yatırım getirisi olarak gösterilebilir. Şöyle detaylıca bir inceleme yapacak olursak; toplu mail ve SMS gönderiminde baskı maliyeti yok, posta ücreti yok, reklam ücreti yok. E-posta ve SMS pazarlaması, bu anlamda oldukça ekonomiktir.

Kısaca özetlemek gerekirse e-posta ve SMS gönderimi markanız için bir gerekliliktir. Günümüzün değişen dijital dünyasında, e-posta ve SMS pazarlaması ile firmanızı desteklemek doğru hedefleme, marka bilinirliliği ve yatırım avantajları açısından oldukça değerlidir. E-posta ve SMS pazarlaması, pek çok kişi tarafından göz ardı edilen, hedeflenebilir, paylaşılabilir, güvenilir, ölçülebilir ve düşük maliyetli bir araçtır. Bu süreçte güvenilir bir pazarlama danışmanıyla çalışmak süreci basit ve uygun maliyetli yapar. Evobulut olarak bugüne dek pek çok markanın doğru bir stratejik yaklaşım ile hedeflediği pazarlama başarısına katkıda bulunduk.

Siz de firmanızın e-posta ve SMS pazarlaması ile doğru yol gösterici ve güçlü bir mesajla, hedef kitlesine ulaşmasını öncelik olarak görüyor ve marka değerinizi büyütmek istiyorsanız web sitemizi ziyaret edebilir, profesyonel ekip arkadaşlarımızdan ihtiyaç duyduğunuz desteği anında alabilirsiniz.

Müşterilerimizin Değerli Yorumları